Za uplynulý rok sme uvarili vyše stotisíc obedov

ČÍSLA, FAKTY, VÝSLEDKY

V novej rubrike prinášame ďalšie zaujímavosti z Dolnooravskej nemocnice s poliklinikou.

Strava je veľmi dôležitá súčasť pobytu pacienta v nemocnici. Služby nášho oddelenia liečebnej výživy a stravovania, veľmi zjednodušene povedané kuchyne, využíva každý deň približne dvesto pacientov ale aj sto zamestnancov.

Štrnásť zamestnancov sa stará o stravníkov sedem dní v týždni na rannej aj poobednej zmene. Nutričný terapeut dohliada na to, aby bola strava zdravá, vyvážená a vhodná podľa diagnózy pacienta. Preto nenadávajte na kuchárov, že nevaria chutne. Riadia sa normami a nie sme hotel.

Každý mesiac pripravíme pre pacientov približne päťtisíc raňajok, viac ako štyritisíc obedov a večerí. Za rok 2024 sme celkovo pripravili vyše 56-tisíc raňajok, 53-tisíc obedov a rovnaký počet večerí. Hladní sú aj zamestnanci, ktorým sme navarili ďalších takmer 50-tisíc obedov, pre nočnú zmenu sme prichystali 2320 balíčkov suchej večere.

Celkovo sme na potraviny minuli 332-tisíc eur.